ma. jun 24th, 2024
garage opruimen

Een garage kan een geweldige plek zijn om dingen op te slaan, denk aan gereedschap, tuinapparatuur of zelfs je auto. Als je niet regelmatig opruimt, kan het al snel een rommeltje worden. dus kan jouw garage ook wel een opruimbeurt gebruiken? In deze blog zullen we een aantal trucs bespreken om je garage op te ruimen en meer ruimte te creëren.

Verwijder onnodige spullen

Het eerste wat slim is om te doen is het verwijderen van onnodige spullen. Dit zijn spullen die je nooit gebruikt en waar je eigenlijk niks aan hebt. Als je de onnodige spullen bij elkaar hebt gezocht, gooi ze niet zo maar weg. Breng deze spullen bijvoorbeeld naar een kringloop. Hierdoor kunnen deze spullen weer een nieuw leven krijgen en gooi je ze niet zo maar weg. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om bepaalde spullen op marktplaats te zetten. Hier kunnen ze je zelfs nog geld op leveren, dat is altijd mooi meegenomen. Wel is het belangrijk om kritisch te zijn en alleen spullen die je daadwerkelijk gebruikt te bewaren. 

Categoriseer je spullen

Wanneer je begint met het opbergen van je spullen, is het handig om ze te categoriseren. Zo kan je altijd snel vinden wat je nodig hebt. Plaats bijvoorbeeld alle tuinapparatuur bij elkaar, zorg ervoor dat gereedschap bij elkaar ligt, enzovoort. Door je spullen te categoriseren, zorg je ervoor dat je garage overzichtelijk wordt.

Investeer in opbergmiddelen

Er zijn veel verschillende opbergmiddelen die je kan gebruiken om je garage netjes en georganiseerd te houden. Denk bijvoorbeeld aan opbergboxen, haken en rekken. Gebruik je de garage om aan je auto te sleutelen, denk dan ook aan een bandenstellingen. Hier kan je gemakkelijk reserve banden in opslaan. Door gebruik te maken van deze middelen, kan je efficiënter met de ruimte omgaan en je spullen op een overzichtelijke manier opbergen. 

Hang gereedschap op

Als je veel gereedschap hebt, is het handig om dit op te hangen. Door het op te hangen, blijft alles overzichtelijk en kan je snel vinden wat je nodig hebt. Als je het allemaal in een la zou gooien, raakt alles door elkaar heen en moet je lang zoeken tot je iets hebt gevonden. Dit kan soms tot irritaties leiden. 

Maak gebruik van etiketten

Wanneer je al je spullen netjes hebt opgehangen en opgeborgen, is het handig om etiketten te gebruiken. Hierdoor weet je altijd waar alles staat en kan je snel vinden wat je nodig hebt. Plak deze etiketten op bijvoorbeeld bakjes, zit er een deksel op het bakje, dan is het verstandig om het etiket op het bakje zelf te plakken. Hierdoor hoef je geen nieuw etiket te maken als je de deksel van het bakje kwijt raakt. 

Houd je garage opgeruimd

Heb je nu eindelijk alles netjes, zorg er dan voor dat alles ook netjes blijft. Hang het gereedschap op de juiste plek, zorg ervoor dat alle spullen die in bakjes gaan, uiteindelijk weer in het goede bakje terecht komen, enzovoort. 

Beloon jezelf

Beloon jezelf na het opruimen van de garage op bijvoorbeeld een lekker koud biertje. Het heeft waarschijnlijk wel wat tijd gekost, maar je hebt het wel gedaan. Dit is iets waar je trots op mag zijn. Door jezelf op iets te trakteren, voelt het niet alleen als een overwinning, maar heb je ook meteen iets om van te genieten. 

Door admin