di. jul 23rd, 2024
motor-aanhanger

Een motortrailer is eigenlijk een must voor de fanatieke motorrijders. Want wie wil nu telkens hetzelfde rondje maken op de motor? met een aanhangwagen motor rijdt je gemakkelijk met twee motoren naar de mooiste plekken om daar op je motor te stappen en heerlijk te toeren. Met een motortrailer kom je namelijk echt overal! Ook voorkom je al die saaie kilometers op de snelweg. 

Door gebruik te maken van een motortrailer maak je gegarandeerd nieuwe en mooie avonturen. 

Natuurlijk is een motor aanhanger niet alleen geschikt voor de plezier ritjes maar kan je je motor of motoren ook meenemen voor bijvoorbeeld een wedstrijd of show.

Ook geschikt voor scooters, quads en crossmotoren

Multifunctionele motortrailers?! Zeker. Een aanhanger motor is ook geschikt voor het vervoeren van scooters, brommers en crossmotoren. Dat is ideaal voor motoren zonder een geldig kenteken, waarmee je dus niet op de openbare weg mag komen en toch bij die wedstrijd aanwezig wil zijn. Een motortrailer brengt je echt overal.

Verschillende types motoraanhanger

Motoraanhangers zijn zoals je net gelezen hebt erg divers. Er zijn dus ook allerlei verschillende types. Van een 750 kg aanhangwagen met één oprijplaat tot een kantelbare 1300 kg trailer. 

De kantelbare aanhangwagen heeft een grote vloerplaat waar je een steadystand op kan monteren. Ook zijn ze zonder deze stand geschikt om een quad te kunnen vervoeren. 

Gesloten motortrailer

Hier in Nederland hebben wij helaas vaak te maken met slecht weer. Wil jij nou niet dat je motor in het slechte weer vervoerd moet worden? Dan is een gesloten aanhangwagen de perfect uitkomts. Dan weet je zeker dat er onderweg helemaal niks kan gebeuren met je motor. Dit is vaak gewoon een hoge gesloten aanhangwagen waarin steadystands zijn gemonteerd. Natuurlijk is het dan wel handig om een gesloten aanhangwagen met oprijplaten te nemen. 

Motor aanhanger zakbaar

Een zakbare motor aanhanger ook wel een kantelbare aanhanger genoemd is uitermate geschikt voor het vervoeren van quads, motoren, scooters en andere kleine voertuigen. Heb je bijvoorbeeld een scootmobiel? Deze kan je er ook op rijden en vervoeren. Door de erg kleine oprijhoek kunnen ook verlaagde voertuigen er makkelijk oprijden. 

Geremde en ongeremde motortrailers

Motoraanhangers hebben in verhouding een laag eigen gewicht. Waardoor een ongeremde 750 kg motortrailer alsnog best zwaar te beladen is. En natuurlijk hoef je dan naast je auto en motor rijbewijs niet ook nog eens een aanhanger rijbewijs te halen. Heb je deze nu wel of heb je een erg zware motor of motoren. Daarvoor zijn de geremde trailers. Deze remmen met het trekkende voertuig mee en zijn een stuk sterker. 

Het meest verkochte model

Het meest verkochte model is de MOTO3, deze is namelijk geschikt voor drie kleine motoren. Maar ook kan je met deze trailer gewoon één motor vervoeren. Deze aanhangwagen heeft namelijk drie losse rijgoten.

Ben je nu al helemaal enthousiast geworden van het idee om nieuwe en avontuurlijke ritten te maken. Of kan je met een motoraanhanger eindelijk weer crossen. Neem dan gerust een kijkje bij het assortiment en klik op de bovenstaande link.

Door admin