wo. mei 22nd, 2024
goede webhosting

Webhosting is een service die ervoor zorgt dat het mogelijk is om een website op internet te plaatsen. Als je een website wilt maken, heb je dus altijd een webhost nodig om ervoor te zorgen dat de website voor andere mensen beschikbaar is. Doordat er zoveel verschillende soorten webhosts zijn, is het vaak erg lastig om de geschikte voor jou te kiezen. In dit artikel vertellen we je welke verschillende soorten webhosting er zijn. 

Weboké

Webhosting bij Weboké is een erg populaire manier van webhosting. Weboké biedt namelijk een breed scala aan hostingplannen voor zowel particulieren als bedrijven aan. Afhankelijk van je behoeften wordt een individueel plan opgesteld.. Ze bieden ook nog eens veel verschillende soorten hosting, waaronder shared hosting, VPS-hosting en dedicated hosting.

Shared hosting

Shared hosting is een goede keuze als je net van plan bent om een nieuwe website op te bouwen en dus nog niet erg veel bezoekers hebt. Bij shared hosting deel je een server met andere websites, hierdoor zijn de kosten van de webhosting dus ook een stuk lager. Het nadeel is dat je minder controle hebt over de server en dat je site mogelijk minder snel zal laden als je veel bezoekers hebt.

VPS-hosting

VPS-hosting (Virtual Private Server) is iets geavanceerder dan de shared hosting. Bij VPS-hosting deel je nog steeds een server met andere websites, maar je hebt je eigen virtuele server waarop je meer controle hebt. Dit is een zeer goede keuze als je website wat meer begint te lopen en je dus meer bezoekers hebt. Daarnaast is het zeer verstandig voor als je ingewikkelde codes wilt toevoegen. 

Dedicated hosting

Dedicated hosting is de duurste optie, maar biedt ook de meeste controle en resources. Bij dedicated hosting beschik je over een eigen server, je hoeft dus niet te delen met andere mensen. Dit is een goede keuze als je een zeer drukke website hebt of als je speciale eisen hebt waarvoor je veel resources nodig hebt. Wil je dus je eigen website beginnen, maar heb je geen idee welke webhosting je nodig hebt? Er worden verschillende hosting plannen aangeboden, je kunt bijvoorbeeld kiezen uit shared- VPS- of Dedicated hosting. 

Door admin