wo. mei 22nd, 2024
holding oprichten

Als je een ondernemer bent die meerdere BV’s wilt beheren of je aansprakelijkheid wilt beperken, dan kan het interessant zijn om een holding op te richten. Een holding is een BV die aandelen houdt in andere BV’s. Zo kun je een overkoepelende structuur creëren voor je bedrijven. Maar wat is een holdingstructuur precies en hoe kun je online een holding oprichten met Ligo? In dit artikel leggen we het je uit.

Wat is een holdingstructuur?

Wat is een holdingstructuur? Een holdingstructuur is een manier om meerdere BV’s met elkaar te verbinden. Een holdingstructuur bestaat uit twee of meer BV’s: de holding BV en de werkmaatschappij(en). De holding BV is de moedermaatschappij die aandelen houdt in de werkmaatschappij(en). De werkmaatschappij(en) zijn de dochtermaatschappij(en) die de feitelijke activiteiten uitvoeren, zoals het leveren van producten of diensten.

Een holdingstructuur heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Het beperken van de aansprakelijkheid: als een werkmaatschappij failliet gaat of schulden maakt, dan is de holding BV daar niet voor aansprakelijk. De schuldeisers kunnen alleen verhaal halen op de bezittingen van de werkmaatschappij, niet op die van de holding BV.
  • Het besparen van belasting: als een werkmaatschappij winst maakt, dan kan deze winst belastingvrij worden doorgesluisd naar de holding BV. Dit heet deelnemingsvrijstelling. De holding BV betaalt pas belasting als deze winst wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders.
  • Het vergemakkelijken van de bedrijfsoverdracht: als je je bedrijf wilt verkopen of overdragen, dan kun je dat doen door de aandelen van de werkmaatschappij te verkopen. Zo hoef je niet alle activa en passiva over te dragen, wat veel tijd en kosten kan besparen.

Hoe kun je online een holding oprichten met Ligo?

Het oprichten van een holding met Ligo is net zo makkelijk als het oprichten van een gewone BV. Je hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar [de website van Ligo] en kies voor “Holding oprichten”.
  2. Vul het online formulier in met de gegevens van je holding en je werkmaatschappij(en), zoals de naam, het adres, de bestuurders, de aandeelhouders en het aandelenkapitaal.
  3. Betaal via iDeal of creditcard en ontvang direct een bevestiging per e-mail.

Daarna hoef je alleen nog maar te wachten op de akte van oprichting die binnen 24 uur door de notaris wordt opgesteld en naar je wordt verzonden. Je hoeft hiervoor niet naar de notaris toe, want alles wordt digitaal geregeld. Je kunt dus gewoon vanuit huis of kantoor je eigen holding oprichten.

Wat zijn de voordelen van het online oprichten van een holding met Ligo?

Het online oprichten van een holding met Ligo heeft dezelfde voordelen als het online oprichten van een gewone BV met Ligo. Zo bespaar je tijd, geld en moeite. Hier zijn enkele voordelen op een rijtje:

  • Je betaalt een vaste lage prijs vanaf €299 per BV, inclusief alle notariële kosten. Bij een traditionele notaris betaal je al snel meer dan €1000 per BV.
  • Je krijgt gratis juridisch advies van experts die 7 dagen per week voor je klaarstaan. Bij een traditionele notaris betaal je extra voor elk telefoontje of e-mailtje.
  • Je hebt toegang tot meer dan 100 contracten en documenten die je nodig hebt voor je bedrijf, zoals algemene voorwaarden, arbeidsovereenkomsten, geheimhoudingsovereenkomsten en nog veel meer.
  • Je kunt alles online regelen, zonder afspraken te maken of te reizen. Je kunt dus sneller en makkelijker je eigen holding oprichten.

Kortom, als je online een holding wilt oprichten, dan is Ligo de beste keuze voor jou. Met Ligo kun je snel, eenvoudig en voordelig je eigen holding starten en profiteren van alle voordelen die een holdingstructuur biedt.

Door admin