vr. apr 12th, 2024
pakket versturen

Als je jouw kleding hebt verkocht via een platform als Vinted, moet je dit natuurlijk gaat versturen. Dit is niet iets dat je elke dag doet en daarom heb je misschien wel wat meer informatie nodig dan de handleiding van het programma zelf. Gelukkig ben je bij dit blog terechtgekomen. Hier lees je onder andere over de manier waarop jij jouw kleding het best kunt verzenden!

Het verzendlabel

Elk verzendproces begint bij het aanschaffen van het verzendlabel. Op dit verzendlabel staat naast het adres van de ontvanger, ook het adres van jou. Dit is vooral handig als het kledingstuk niet helemaal bevalt en misschien teruggestuurd moet worden. Op jouw verzendlabel vind je daarnaast een streepjescode en een Track&Trace-code. Die streepjescode is bedoeld voor de medewerker van het postkantoor waar jij jouw pakketje afgeeft. Die Track&Trace-code is bedoeld voor zowel jou als voor de ontvanger van het pakketje. Zo kunnen jullie het pakketje op elk gewenst moment volgen. Zo weet de ontvanger precies wanneer de postbode voor de deur staat, maar ook weet jij wanneer het pakketje goed in ontvangst is genomen!

De juiste verpakking

Het is vervolgens van belang dat jij jouw pakketje goed en stevig in pakt. Bij de grotere kledingstukken als jassen en truien, raden we aan om een stevige doos te gebruiken. Verkoop je een T-Shirt? Kies er dan voor om een kledingzak te gebruiken. Op deze manier blijft jouw T-Shirt ver weg van schade en slijtage en komt deze heelhuids aan. Waar koop je die kledingzakken? 

Rotimshop

Als je een kijkje neemt bij Rotimshop, zie je dat dit wel eens een geschikte plek zou kunnen zijn om jouw kledingzakken aan te schaffen. Rotimshop is gespecialiseerd in allerlei verschillende verpakkingen en daardoor dus dé plek om naartoe te gaan als je iets moet versturen. Verpak jouw kledingstuk in een doos of in een kledingzak en doe deze op de post. Breng vervolgens de ontvanger op de hoogte en lever de Track&Trace-code aan. Als dit gelukt is, is het verzendproces voor jou klaar. Goed gedaan!

Door admin