vr. apr 12th, 2024
gemotiveerd-thuiswerken

Hoewel we weer op de terrassen mogen zitten en steeds meer teruggaan naar ‘normaal’, kan het nog even duren voordat alles echt weer als vanouds is. Zo wordt nog steeds door de overheid geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken en kiezen sommige multinationals ervoor om de deuren van kantoor tot januari 2021 gesloten te houden. Hoe zorg je ervoor dat je zelfs na al die maanden thuis gemotiveerd aan de slag blijft? Wij hebben de gouden tips! 

Inrichting thuiskantoor

Alles valt of staat met een prettige werkomgeving. Misschien heb je 6 maanden geleden al je thuiskantoor helemaal opnieuw ingericht. Het kan ook zijn dat je toentertijd dacht dat deze hele situatie snel zou overwaaien. Inmiddels weten we wel beter… Wij adviseren dan ook om eens kritisch te kijken naar je werkplek thuis. Kun je bijvoorbeeld alles, wat je op kantoor ook zou kunnen? 

Hoeveel mensen hebben bijvoorbeeld nog een printer in huis? Dit apparaat ga je pas missen, als je die van kantoor niet meer kunt gebruiken. Dan merk je pas hoe vaak je eigenlijk een documentje afdrukt, ook privé. Het goede nieuws is, tegenwoordig zijn printers helemaal niet meer zo duur. Als je grote volumes print, is een laserprinter ideaal. Druk je juist veel foto’s en afbeeldingen af? Kijk dan naar inkjetprinters. Zo ben jij binnen de kortste keren weer helemaal up to speed! 

Essentiele accessoires 

Verder zijn kantoorartikelen als pennen, een schrijfblok, markeerstiften en post-its een absolute must. Je wilt niet steeds op zoek moeten naar een pen, omdat die oude leeg of kwijt is. Daarnaast is het belangrijk dat je op een goede stoel zit. Misschien is het je al opgevallen, maar nu je voornamelijk thuis zit, zul je merken dat je veel meer tijd doorbrengt op je stoel. Dat rondje naar de koffiecorner op kantoor zit er niet meer in, net als die wandeling naar de andere kant van het pand… Je zit thuis gewoonweg langer en vaker op je stoel, wat het nog belangrijker maakt om te investeren in een goede bureaustoel. Zo blijf jij de hele dag comfortabel en geconcentreerd werken en blijf je productief. 

Van alle gemakken voorzien

Onderschat ook de randzaken niet! Heb je bijvoorbeeld lekkere koffie in huis? Zo niet, dan wordt het hoog tijd om te investeren in een goede koffiemachine. Als je jezelf écht wil verwennen, ga je voor de variant met melkopschuimer. 

En hoe is het gesteld met je (draadloze) internetverbinding? Je wilt namelijk niet die collega zijn in calls, waarvan het beeld continu hapert of het geluid achterloopt. Als je router al enige tijd meegaat, kan het verstandig zijn om deze te vervangen. Zo blijf jij goed verstaanbaar voor anderen en kun jij jouw zakelijke relaties goed volgen tijdens virtuele meetings. Verder kan een extra beeldscherm, een laptophouder, extra toetsenbord en muis bijdragen aan de productiviteit. 

Ga een luchtje scheppen

Misschien wil je straks niet eens meer van je plek af, dankzij je perfecte nieuwe thuiskantoor, maar vergeet niet om tussendoor even een luchtje te scheppen. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je weer geconcentreerd de dag kunt voortzetten en geeft nieuwe energie. Deze wandeling zou je normaal gesproken misschien met collega’s maken, tijdens de lunch. Nu dat onmogelijk is, moeten we op zoek naar andere mogelijkheden om elkaar te spreken. Die oplossing kan heel eenvoudig zijn! Als werk het toelaat, kun je bijvoorbeeld buiten de deur gaan lunchen met een collega. Zo heb je toch nog één-op-één contact en kun je het sociale aspect combineren met werk, ideaal als je het ons vraagt! Mocht dat niet lukken, dan kun je ook natuurlijk altijd even de telefoon oppakken om even bij te kletsen met collega’s!  

Het nieuwe normaal

Dankzij deze tips kun jij je thuiskantoor optimaal inrichten! Met de juiste accessoires en apparaten, zoals een laserprinter, zul je thuis geen enkele belemmering meer ervaren en zul je je net zo productief voelen als op kantoor. Door af en toe je werkplek te verlaten, een lunch in te plannen met collega’s en jezelf te belonen met lekkere koffie, blijf jij gemotiveerd aan de slag. Het nieuwe normaal is voor jou dan ook geen enkel probleem! 

Door admin