ma. jun 24th, 2024
laptops

In onze moderne consumptiemaatschappij worden zoveel producten nieuw gekocht om na sporadisch gebruik al weer snel in de vergetelheid te raken. Denk bijvoorbeeld aan een jurk die slechts twee keer wordt gedragen om daarna in een doos op zolder te belanden. Of denk aan een nieuwe auto die na een technisch mankement ergens op een opslag terecht komt om daarna nooit meer op de weg te belanden. Zo gaat het vaak ook in de wereld van de computers. Zodra een nieuw model verschijnt, wordt de vorige computer voor een habbekrats verkocht, alvorens van een aantal onderdelen te worden ontdaan en ergens op een onbekende schroothoop te verdwijnen. 

Dat is natuurlijk jammer en geheel onnodig. Gelukkig worden gebruikte laptops en computers steeds vaker een tweede leven gegund. Het gaat hier om de zogenaamde refurbished laptops. Dit zijn gebruikte computers die na een grondige revisie opnieuw worden verkocht. Dit is een stuk minder belastend voor het milieu en een heel stuk aantrekkelijker voor jouw portemonnee. Let er bij het kopen van een refurbished laptop wel op dat je naar het refurbished keurmerk kijkt. 

Gespecialiseerde revisiebedrijven kopen partijen gebruikte laptops op

De markt van de refurbished computers en laptops begon zich na de economische crisis van 2008 te ontwikkelen. Bedrijven waren op zoek naar ICT oplossingen, maar probeerden kosten te besparen en waren niet perse op zoek naar de laatste modellen computers en laptops. Speciale bedrijven gespecialiseerd in het reviseren van computers en laptops begonnen zich te richten op het inkopen van gebruikte partijen apparaten, om deze vervolgens goed te reinigen, te repareren, te herstellen en van de laatste software te voorzien. Daarna werden deze apparaten als refurbished laptops opnieuw op de markt gebracht voor een aanzienlijk lagere prijs dan soortgelijke apparaten die als nieuw in de winkel aan de man werden gebracht. 

Refurbished laptops zijn daardoor behoorlijk populair geworden. Het zijn kwaliteits computers die goed onderhouden zijn en perfect functioneren, maar voor slechts een fractie van de oorspronkelijke prijs worden verkocht. En ook al hebben ze een tweede leven, vaak zijn ze niet van nieuw te onderscheiden. Daarnaast bestaat vaak de mogelijkheid om jouw refurbished laptop van allerlei extra’s te voorzien, waardoor deze nog potenter is en jou bij al je werkzaamheden bij zal kunnen staan. 

Een refurbished laptop is betrouwbaar en stuk gunstiger voor je portemonnee

Bij Alpha Shop kun je kiezen uit verschillende refurbished laptops van het topmerk HP. Afhankelijk van waar je computer voor nodig hebt, kun je bij deze winkel een keuze maken uit verschillende modellen. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten processors, schermformaat en werkgeheugen. Natuurlijk bestaat er altijd de mogelijkheid om de door jou geselecteerde laptop verder uit te breiden en op maat te laten installeren met bijvoorbeeld een krachtigere videokaart of extra werkgeheugen. 

Mocht je twijfels hebben omtrent datgene wat je zoekt, dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met de experts. Zij zullen je graag te woord staan om je twijfels weg te nemen. Bovendien krijg je standaard twee jaar garantie bij de aankoop van een refurbished laptop, zodat je verzekerd bent van een goede service na de aanschaf van een nieuwe machine. 

Door admin