wo. mei 22nd, 2024
virtueel kantoor

Ondernemers kiezen voor een virtueel kantoor omdat ze op deze manier op een goedkope manier aan een representatief bedrijfsadres kunnen komen. Wij hebben alle facetten van een virtueel kantoor voor je op een rij gezet, zodat je een goed beeld krijgt van wat een virtueel kantoor nu is en of het iets voor jouw bedrijf is. 

Voordelen van een virtueel kantoor

De voordelen van een virtueel kantoor zijn evident: je bespaart veel kosten, je kunt flexibel werken, en je hebt een representatief adres. Een virtueel kantoor kan helpen om kosten te besparen, omdat je als ondernemer geen fysiek kantoor hoeft te huren. Dit resulteert in lagere bedrijfskosten. Een virtueel kantoor biedt je werknemers de flexibiliteit om vanuit veel (co-working)locaties te werken. Dit betekent dat ze niet meer hoeven te reizen naar een fysiek kantoor. Door een virtueel kantoor te hebben, kan een bedrijf zelfs werken met medewerkers van over de hele wereld. 

Scherm je adres af met een virtueel kantoor

Met een virtueel kantoor kun je ook je adres afschermen. Het is wel zo dat het afschermen van je KvK-adres niet is toegestaan als het is bedoeld is om je als ondernemer te verbergen voor schuldeisers of deurwaarders en om zo dus te voorkomen dat mensen je bedrijf kunnen vinden. Als je het adres om deze reden(en) wil afschermen, kan dit zelfs gevolgen hebben voor je inschrijving. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je KvK-adres juist en transparant is en dat je het alleen afschermt om legitieme redenen.

Kostenplaatje van een virtueel kantoor

Het kostenplaatje van een virtueel kantoor varieert uiteraard per aanbieder. Dit is onder meer afhankelijk van de locatie en de diensten die worden aangeboden. Sommige aanbieders bieden alleen een KvK-inschrijfadres en postbehandeling aan. Andere aanbieders hebben ook vergaderruimtes en telefoondiensten die mogelijk zijn om af te nemen. Het huren van een werkplek kost doorgaans ook een x-aantal euro per uur, waardoor het uiteraard lastig is om in te schatten hoeveel je precies kwijt bent.

Wil je een goedkoop adres dan kan dat voor nog geen 20 euro per maand. Je zit dan niet in een plaats als Amsterdam, maar eerder in een kleinere plaats op een niet al te fraaie locatie. Dit is doorgaans op een industrieterrein. Dat hoeft in de basis natuurlijk geen slechte locatie te zijn en vaak vinden veel ondernemers dat al beter dan een huisadres. Wil je het liefst een locatie in het centrum van Amsterdam aan bijvoorbeeld de Keizersgracht? Dat kan voor ongeveer 100 euro per maand. Het is in dat kader belangrijk om te onthouden dat de kosten van een virtueel kantoor een stuk lager zijn dan die van een fysiek kantoor aan diezelfde Keizersgracht. Stel je zou daar een fysiek kantoor huren, dan betaal je zo 2000 tot 3000 euro per maand. Dan heb je wel alle voordelen van een fysiek kantoor, maar ben je natuurlijk wel erg duur uit. 

Hoe werkt een virtueel kantoor?

Ben je eenmaal ingeschreven bij een virtueel kantoor? Dan kun je gebruikmaken van de diensten waarvoor je hebt gekozen. Zo kun je voor co-working kiezen of regelmatig een vergaderruimte huren. Je kunt de post laten scannen en naar je e-mailadres sturen. Zo kun je de post digitaal bekijken en eventueel downloaden of printen. De post kun je ook laten opsturen naar een fysiek adres naar keuze. Dit kan bijvoorbeeld je huisadres of het adres van een ander kantoor zijn. Op https://www.zakelijkhuren24.nl kun je hierover meer informatie vinden. Het is zeker raadzaam om eens deze website te raadplegen voor het vinden van een geschikt virtueel kantoor. 

Door admin