ma. jun 24th, 2024
waarom-payroll-handig-kan-zijn

De term payrolling klinkt vast bekend in de oren. Maar de meeste mensen weten nog niet wat het inhoudt. Gelukkig gaan wij hier meer over vertellen in deze blog! Payrolling houdt in dat je de medewerkers in loondienst zijn onder een payroll bedrijf, maar de medewerkers werken nog steeds voor de werkgever. Het payroll bedrijf neemt werk uit handen waardoor de werkgever bezig kan met belangrijkere zaken. Wil je meer informatie over payrolling? Lees dan verder.

Geen werkgeversrisico meer 

Een payrollorganisatie kan veel betekenen voor een bedrijf. Ze nemen namelijk veel werk uit handen waardoor het gemakkelijker wordt voor de werkgever. Ze nemen onder andere de zaken rondom personeelsadministratie over. Het gebeurd namelijk in elk bedrijf wel; een werknemer die ziek is of arbeidsongeschikt is verklaard. Dit kan wel tot 12 jaar duren, wat uiteindelijk veel geld gaat kosten. Als je een payroll bedrijf hebt ingeschakeld is dit gelukkig niet het geval, het payroll bedrijf betaald namelijk de werknemers door.

Flexibiliteit met de contracten van de medewerkers

Payrolling geeft de mogelijkheid om flexibel te zijn met je personeel. Normaliter heb je de kans om  drie verschillende contracten binnen drie jaar aan te bieden. Als de drie jaar voor bij zijn moet jij de werknemer vast in dienst nemen. Als je werkt met een payrollorganisatie is dit niet het geval, de flexibiliteit zit in de dienstverlenging van payroll en zit niet vast aan het contract. 

De verschillen

Zoals hier boven beschreven verschillen de contracten van een payrollorganisatie en het bedrijf. Dit komt mede door het cao. Via payroll geld het cao van de ABU. Dit betekent dat de arbeidsvoorwaarden kunnen verschillen met de medewerkers die vast in dienst zijn bij het bedrijf. Maar een ding wat niet anders is, is het loon. Uiteindelijk verdienen de medewerkers die in dienst zijn aan de hand van een payrollorganisatie net zo veel als de medewerkers die vast in dienst zijn!

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over het payroll systeem? Neem dan eens een kijkje op de website www.payrollselect.nl. Hier staat meer informatie over payrolling. Daarnaast is het gemakkelijk om contact op te nemen met een van de medewerkers voor al je vragen.

Door admin