vr. apr 12th, 2024
werknemers

Nu dat de meeste maatregelen naar aanleiding van de pandemie niet meer van kracht zijn, kunnen we weer lekker naar kantoor en elkaar fysiek zien. Dit is natuurlijk super fijn. Nu we weer met elkaar in contact komen, kunnen we de beste resultaten leveren als we gelukkig zijn op het werk. Het is namelijk de bedoeling dat alle medewerkers samen het gevoel hebben dat ze met trots aan de doelen van het bedrijf kunnen werken, maar ook aan persoonlijk doelen. Wil jij weten hoe je de werknemers van jouw bedrijf gelukkig kunt houden binnen het bedrijf? In dit artikel zullen wij je hier alles over vertellen. Lees snel verder!

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast primaire arbeidsvoorwaarden zoals salaris, contracturen en vakantiedagen, kun je het verschil maken met secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan zaken als vergoeding op reiskosten, aanvullende verlofdagen, maar ook het krijgen van een auto op de zaak. Je kunt hiermee als werkgever nog meer het verschil maken, omdat je jouw werknemers hiermee wat extra’s biedt. Dit maakt het werk alleen maar meer aantrekkelijk. Het is een manier om jouw werknemers gezond, blij en gelukkig te houden. Heb jij geen idee wat hierbij echt must haves zijn? Een van deze must have, is hybride werken. Dit betekent dat er deels vanuit huis gewerkt kan worden en deels op kantoor. Zo kunnen jouw werknemers hun werk en privéleven beter in balans brengen. Daarom is dit een geliefde optie sinds de pandemie van start is gegaan. 

Prettige werken

Naast secundaire arbeidsvoorwaarden, is het belangrijk dat jouw werknemers zich ook echt van binnen gelukkig voelen. Je kunt hier als werkgever op inspelen door duidelijk te zijn over de werkzaamheden van de werknemer. Hierbij is het belangrijk dat ze geregeld opbouwende feedback krijgen en complimenten ontvangen. Jouw werknemers moeten dus weten waar zij aan toe zijn. Een andere belangrijke factor, is de uitdaging van het werkt. Dit stelt medewerkers in staat om te kunnen groeien. Door passend uitdagend werk zullen medewerker zich meer inzetten op de werkvloer. Tot slot is het belangrijk dat de sfeer op het werk goed is. Hierbij kun je denken aan veiligheid op de werkvloer, maar ook dat werknemers onderling plezier met elkaar ervaren. 

Kortom, kun je er ten eerste voor zorgen dat werknemers gelukkig op de werkvloer zijn als het werk secundaire arbeidsvoorwaarden aanbiedt. Dit zorgt er onder andere voor dat werknemers meer gemotiveerd zijn. Daarnaast is het een must dat werknemers voldoening uit hun werk kunnen halen en met plezier met collega’s kunnen samenwerken. 

Door admin