ma. jun 24th, 2024
soorten-berichten-voor-op-social-media

Op social media komen veel verschillende berichten voorbij, hier benadrukken we 5 soorten berichten voor op social media die essentieel zijn om van jou social media een succes te maken. Met slimme social media content kun je jezelf goed onderscheiden het is daarom belangrijk te weten wat werkt op social media. Welke berichten scoren goed op social media en zorgen ervoor dat jouw volgers blijven en je nieuwe volgers kan aantrekken. 

Gebruikers gegenereerde content

Iets wat je zeker niet kan missen is gebruikers gegenereerde content. Wat werkt op social media is het creëren van een link tussen jou en je volgers. Met gebruikers gegenereerde content betrek je jouw volgers bij jou sociale media. Je volgers worden deel van je sociale media voelen zich welkom, het schept een band waardoor ze zich thuis zullen voelen op jou sociale media. Laat een positieve reactie achter op de content die je volgers plaatsen en je volgers zullen zich geliefd voelen, het vergroot de kans dat je via volgers nieuwe volgers aantrekt. 

Podcasts

Het aantal podcast neemt toe op sociale media, speel hier op in door podcasts te plaatsen. Volgers lezen graag maar vaak vinden ze het prettiger om te luisteren naar wat je te zeggen hebt als je dit met een podcast doet. Hoewel niet alle social media platformen audio ondersteunen kun je met een statische afbeelding in combinatie met je podcast ervoor zorgen dat je de podcast als video kan uploaden. Het voordeel is dat je hierdoor geen links hoeft te gebruiken en je volgers meteen kunnen beginnen met luisteren naar jou podcast. 

Infographics

Infographics zijn zeker aan te raden, je kunt hiermee jouw informatie delen op een creatieve en vooral mooie manier. Het oog wil ook wat en de infographic is hier het perfecte social media voorbeeld van. Gebruik templates of wees creatief en maak zelf een infographic. Probeer je infographic geplaatst te krijgen bij influencers zodat hun volgers ze ook zien. Slaat jou infographic aan is de kans groot dat volgers van andere door de infographic ook jou gaan volgen. 

Video’s

Zonder video’s is sociale media kansloos, het is een voor de hand liggende keuze video’s te plaatsen. Mensen lezen graag, luisteren doen ze vaak liever dan lezen en het kijken van een video is iets waar elke volger van houd. Met een goede video trek je veel publiek. Video’s zijn de motor van sociale media vraag mensen welke berichten scoren goed op social media? Video’s zal het antwoord van de meeste zijn. We kijken met zijn alle heel wat af aan video’s op het internet vandaar dat video’s niet kunnen ontbreken op jou sociale media. 

Livestreams

Een Livestream plaatsen heeft dezelfde werking als een video en podcast alleen dan is het live, het maakt je sociale media persoonlijk je volgers hebben het idee erbij te zijn. Livestreams werken als je ze met regelmaat houd heel goed om je volgers geïnteresseerd te houden in jou sociale media. 

Als afsluiter houd er rekening mee dat jouw volgers wel eens andere ideeën kunnen hebben als jij zelf over bepaalde dingen in de wereld, wat je nooit moet doen op sociale media is iets plaatsen wat kwetsend kan zijn voor andere voelen volgers zich gekwetst zullen ze vaak stoppen met volgen. Let hier op bij wat je allemaal plaatst.

Door admin