ma. jun 24th, 2024
logo-laten-ontwerpen

Ga jij voor jezelf beginnen? Dat is natuurlijk een fantastisch gegeven, want het geeft aan dat je ambities hebt. Bovendien geeft voor jezelf beginnen je ook ongekend veel vrijheid. Je hebt namelijk niet meer met een baas te maken, maar alleen met opdrachtgevers. Maar als jij je eigen bedrijf gaat starten, dan moet jij natuurlijk nog veel regelen. Een belangrijk aspect is hoe jij je profileert naar buiten toe. We leven immers in een kapitalistisch systeem met een vrije markt. Dat betekent dat er flink wat concurrentie is. Je kunt je onderscheiden met een mooi logo. Deze kun je bijvoorbeeld op de social media plaatsen.

Een logo is zeer belangrijk, want deze komt niet alleen op de sociale media, maar ook op je website en eventueel in de mail en dergelijke. Daarom moet je daar ook flink wat aandacht aan besteden. Maar hoe maak jij een prachtig logo? In dit artikel geven wij enkele tips.

Opvallende kleuren

Het is belangrijk dat jij opvalt met je logo. Zorg er dan ook voor dat je opvallende kleuren gebruikt. Opvallende kleuren die echt in het oog springen en waar je zeker weten flink mee gaat opvallen. Natuurlijk hoeft het niet te opvallend te zijn, waardoor het gaat storen. Maar zorg er in ieder geval voor dat het er wat anders uitziet dan reguliere logo’s die je op verschillende plaatsen ziet.

Uitbesteden aan een professional

Be jij zelf niet heel goed als het gaat om het maken van logo’s? In dat geval is het belangrijk om het maken van een logo uit te besteden aan een professional. Misschien wil je graag zelf aan de slag, omdat je dan weet dat je flink wat geld kunt besparen. Maar toch is het belangrijk om hier niet zuinig mee te zijn, want op de lange termijn kan het zeer veel voordelen met zich meebrengen. Kijk dus goed of je iemand kunt vinden die een beetje weet wat jij voor ogen hebt.

Iets kenmerkends voor social media

Een ander belangrijk punt van een logo is dat het iets kenmerkends moet hebben. Het moet bijvoorbeeld in goede verbinding staan met je onderneming. Probeer voor een soort verbintenis te zorgen als het gaat om de naam van je onderneming en het type logo wat je hebt. Dan is de kans groot dat veel mensen zich kunnen associëren met het logo. Het blijft dan langer in het hoofd hangen.

Door admin