ma. jun 24th, 2024
thuiskantoor inrichten

Tegenwoordig werken erg veel mensen vanuit huis. Natuurlijk moet je dan aan bepaalde zaken denken, dat kunnen praktische zaken zijn, maar ook zaken die goed zijn voor je gezondheid. Thuis is het namelijk extra belangrijk om bijvoorbeeld aan je werkhouding te denken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we thuis veel langer zitten. Op kantoor heb je andere collega’s die voor afleiding zorgen, die ervoor zorgen dat je even naar de koffiemachine loopt, met andere woorden: meer afleiding. Het is dan ook belangrijk dat je je thuiskantoor zo goed mogelijk inricht en wij helpen je daarbij!

De uitdagingen van het werken vanuit huis

Thuiswerken brengt de nodige aanpassingen met zich mee. Ondertussen moet je namelijk misschien ook het schoolwerk samen met je kinderen maken, of kun je niet direct verder omdat een collega even niet bereikbaar is. Thuiswerken brengt dus nieuwe uitdagingen met zich mee

Belangrijk om op de juiste werkhouding te letten

Voor iedereen die vanachter een bureau werkt is het erg belangrijk om te zorgen voor een goede werkhouding. Als je dat namelijk niet doet, kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan die vaak lange tijd nodig hebben om te genezen. Begin dus met een goede, in hoogte verstelbare, bureaustoel.

Zorg voor de juiste spullen

Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde spullen om thuis te kunnen werken binnen handbereik hebt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan pen, papier, documenten, mappen en printer. Werk je thuis vanaf een laptop? Zorg dan dat je een standaard koopt waar die wat hoger op staat. Waarom? Dat zul je na één dag thuiswerken al merken. Doordat een laptop normaal gesproken erg laag staat, zul je vanzelf met een gebogen rug gaan zitten werken… en dat ga je voelen. Met een standaard voor je laptop komt deze hoger te staan en hoef je niet te bukken. Als je één investering moet doen voor je thuiskantoor, laat het dan deze zijn.

Een goede, verstelbare bureaustoel

Doordat je die hoogte kunt verstellen, kun je er namelijk voor zorgen dat zowel de hoek van je bovenarm op je binnenarm, als de hoek van je onder- op je bovenbenen 90 graden zijn, wat de juiste werkhouding is. Vaak willen beginnende ondernemers niet al te veel geld uitgeven aan zo’n stoel en we kunnen ons voorstellen dat je ‘omdat je nu even vanuit huis werkt’ daar ook niet te veel geld aan uit wil geven. Het is echter aan te raden om op die bureaustoel niet te beknibbelen, dat kan je later namelijk veel meer problemen opleveren. Laat je goed informeren en kies een stoel waar je goed op zit en lang op kunt werken zonder klachten te krijgen.

thuiskantoor inrichting

Houdt je thuiskantoor netjes

De meeste mensen zijn productiever vanuit een opgeruimde werkplek, dus zorg ook dat jouw thuiskantoor netjes blijft. Het is vaak al moeilijk om orde te bewaren als je met veel papieren, boeken, en multomappen werkt, maar op de thuiswerkplek kunnen daar dingen als speelgoed en vuile borden bijkomen. Als je bureau opgeruimd is word je niet afgeleid, dus zorg voor voldoende opbergmogelijkheden. Mocht je bureau niet genoeg lades en plekken hebben om spullen op te bergen, denk dan eens na over een extra kastje, of misschien kan een plank aan de muur al een groot verschil maken.

Maak van je werkplek een plek met veel licht

Zorg dat er altijd daglicht is op de plek waar je werkt. Zoek dus het liefst een lichte plek op in huis, ook al is die een stuk kleiner dan bijvoorbeeld je garage of kelder. Door daglicht blijf je namelijk langer fit en productief en daarnaast behoud je een aangenamer gevoel. Verlichting is natuurlijk sowieso belangrijk en zorg daarbij altijd voor licht van boven, bijvoorbeeld door een hanglamp of een wat hogere bureaulamp.

inrichten thuiskantoor

Maak een fijne plek van de plek waar je thuis werkt

Zorg dat je thuiskantoor een fijne plek is om te zitten. Vaak kunnen een paar planten al een verschil maken, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Je kunt op allerlei manieren zorgen voor een fijne thuiswerkplek, de inspiratie is nooit ver weg, omdat het in je eigen huis is. Vergeet belangrijke kantoor accessoires niet zoals bijvoorbeeld een geschikte prullenbak, een kapstok, een aantal mooie planten, een koffie apparaat enz. Op deze manier zorg je er echt voor dat je ook niet wordt afgeleid als je even snel in de keuken een kopje koffie zet. Daarnaast is het ook erg leuk om je kantoor in te richten met mooie accessoires.

Door admin