vr. apr 12th, 2024
inrichten kantoor

In werkplek waar je werknemers zich thuis voelen is een geweldige werkplek. Vaak komt dit mede door de gezelligheid en de collega’s, maar de decoratie en inrichting van een kantoor kan hier ook zeker aan bij dragen! Creëer meerdere ruimtes met ieder zijn eigen doel. Zoals een koffiehoek, een chill hoek, een kantine, een vergaderruimte, een stilteruimte of flexwerkplekken. De gehele dag door speelt het kantoor in op de behoefte van de werknemers. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel door! 

Wat moet het kantoor uitstralen?

Hoe wil je dat jouw kantoor gezien wordt en wat moet het kantoor uitstralen? Dat is de eerste vraag waar je over na moet denken. Daarnaast ga je ook praktisch te werk, hoe wordt het ingedeeld? Het is verstandig om dit te doen vanuit de samenstelling van je team. Wat doen je werknemers het grootste deel van de tijd? Moeten ze vooral geconcentreerd alleen werken, of juist veel vergaderen? Moeten ze veel ideeën opdoen of is het vooral analyseren? Werken ze veel in groepen of vergaderen ze vrijwel nooit? Allereerst moet je op die vragen een goed antwoord hebben, dan kun je daarna gaan ontwerpen. Het is nog beter als je hierbij ook vraagt naar de wensen van je personeel, want die moeten uiteindelijk presteren in de ruimtes die jij ontwerpt.

Geen saaie hokjes meer

Vroeger zat iedereen in die saaie hokjes, maar tegenwoordig is een open ruimte helemaal hip. Iedereen kan hier samenwerken, contact maken en overleggen. Nadeel hiervan is wel dat afleiding continu op de loer licht. Echt privacy om bijvoorbeeld te bellen heb je natuurlijk ook niet. De oplossing hiervoor is spelen met wanden. Als je schuifdeuren maakt kun je soms in een grote ruimte zitten en op een ander moment kiezen voor meer rust en privacy. Met glazen wanden geef je het gevoel een open ruimte te hebben, zonder de negatieve bijkomstigheden. Speel hier dus mee!

De aankleding van een kantoor

Nu je weet wat de kantoorinrichting is, en wat je mooi vindt. Is het tijd voor de aankleding. Gelukkig is dit niet zo moeilijk, vaak is een zit hoek, een lunchplek en planten de basis om het kantoor uitstraling te geven. Wil je ook graag ontspanning? Dan is een pingpong of voetbaltafel ideaal!

Door admin