di. jul 23rd, 2024

Opdrachten binnenhalen als freelancer of zzp’er, een dagelijkse bezigheid.
Het binnenhalen en blijven binnenhalen van opdrachten is voor iedere freelancer of zzp’er van groot belang. Enkel zo kan je zaak blijven groeien en bouw je rendabiliteit en zekerheid op. We bekijken hierna even hoe je dit kan doen. 

Opdrachten binnenhalen als freelancer of zzp’er, de drie belangrijkste tips

Tip 1: Maak werk van netwerkgelegenheden

Dit kan je in principe overal en altijd doen, het gaat erom je zaak onder de aandacht te brengen bij een zo groot mogelijk publiek. Wanneer je bijvoorbeeld op een opening van een nieuwe zaak bent, op een beurs en zelfs in een lokale winkel, overal kom je mensen tegen die je kan vertellen over jouw zaak. Op het net vind je ook diverse netwerkevents waar zaakvoerders elkaar kunnen ontmoeten en gegevens uitwisselen. Opdrachten binnenhalen als zzp’er door ook gedegen netwerkstrategie zal lonen ook op langere termijn. Immers de contacten die je hier legt en die je kan overtuigen van de meerwaarde die jij kan bieden, zullen je zaak ook verder aanprijzen aan hun contacten enzovoort. Steek hier dus zeker een deel van je tijd in, het loont de moeite.

Tip 2: Maak werk van je sociale media kanalen

Zorg ervoor dat je op internet gevonden wordt. Door het slim aanpakken van je online strategie bereik je een zeer groot publiek aan potentiĆ«le klanten zonder er al te veel moeite te moeten voor doen. Je komt ook in contact met mensen die je anders niet zou ontmoeten maar wel kunnen uitgroeien tot waardevolle klanten of waaruit degelijke samenwerkingen kunnen voortvloeien. Zorg dus voor een goede en aantrekkelijk verzorgde sociale media voor je zaak en laat het internet de rest doen. Nieuwe projecten, nieuwe realisaties, nieuwe producten? Zet ze online in de kijker. Op deze manier kan je opdrachten binnenhalen als zzp’er op een eenvoudige manier.

Tip 3: Bied je producten of diensten aan op online handelsplaatsen

Steeds meer mensen gaan online op zoek naar wat ze nodig hebben. Tal van handel- of marktplaatsen bieden ruimte aan voor jouw advertentie. Ook hier geldt dat je mensen kan bereiken die je in het dagelijkse leven niet zou bereiken. Opdrachten binnenhalen als freelancer op deze manier zorgt voor een grotere naamsbekendheid en omzet van je zaak.

Kortom

Opdrachten binnenhalen als freelancer is het belangrijkste om je zaak rendabel te houden. Je product of dienst mag nog zo goed zijn, zonder klanten en opdrachten ben je verloren. Investeer hier dus dagelijks een deel van tijd in. De tijd die je hierin investeert, zal lonen in de vorm van nieuwe klanten en opdrachten.

Door admin