ma. jun 24th, 2024
plugins-van-wordpress-checken

Met WordPress bouw je in een handomdraai een prachtige website op. De WordPress software is niet al te makkelijk. Om het gebruik hiervan makkelijker te maken, zijn er allerlei handige tooltjes ontwikkeld. Deze kunnen je bijvoorbeeld helpen om je statistieken beter in te zien, je SEO instellingen makkelijker aan te passen en om nieuwsbrieven te creëren. Deze tooltjes worden ook wel plugins genoemd. Het is van groot belang dat je deze altijd up to date houdt om narigheden met je website te voorkomen.

Het belang van up-to-date plugins

Plugins zijn zeer belangrijke onderdelen van een WordPress website. Je kan best stellen dat zonder deze plugins een website niet goed kan bestaan of worden opgebouwd via WordPress. Je moet er dan ook altijd voor zorgen dat je plugins up to date zijn. Voor elke software in de computerwereld geldt dat je er altijd voor moet zorgen dat deze up to date is. Software dat niet up to date is, is kwetsbaar voor hackers en andere vervelende misbruik zoals virussen en malware. Een grote oorzaak dat sommige site gehackt worden is omdat de achterliggende software niet geüpdatet is. Ditzelfde geldt voor een WordPress website en de plugins. Zorg er dus altijd voor dat je deze netjes bijgewerkt hebt. Download ook geen plugins waarover niet goed wordt gesproken in de reviews of die langer dan een jaar niet geüpdatet zijn. Deze plugins zijn verouderd en het zoeken naar een alternatief is dan een betere optie. Check regelmatig de plugins van WordPress!

Updates van je WordPress plugins checken

Onder het kopje plugins of zelf al op het dashboard van je WordPress account kun je al zien welke plugins aan een update toe zijn. Plugins van wordpress checken zou je elke dag even een keer moeten doen zodat je niet voor onaangename verassingen staat. Daarnaast is de updates van je WordPress plugins checken ook erg belangrijk. De updates kunnen dan wel zijn uitgevoerd, maar het kan zijn dat er een fout zat in een van de updates waardoor er alsnog een lek ontstaat. Let hier dus goed op.

Automatisch plugins van WordPress checken en updaten

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de checks en de updates automatisch uit te laten voeren. Dit is natuurlijk makkelijk en je hebt altijd plugins (en een WordPress website) die up-to-date zijn. Het nadeel hierin kan zijn dat je het niet meteen door hebt wanneer er een foutje in de software zit. Tijdens het updaten worden namelijk ook eventuele fouten in de updates weergegeven. Deze zul je nu niet zo snel zien.

Belangrijk is dus dat je altijd er voor zorgt dat je WordPress site up-to-date is maar ook de plugins waar je gebruik van maakt. Hiermee voorkom je dat je website niet meer naar behoren werkt of een doelwit is van vervelende invloeden van buitenaf.

Door admin