wo. mei 22nd, 2024

Als eigenaar van een prachtige tattoo studio wil je niet alleen de mooiste tatoeages aanbieden aan je klanten, maar ook wil je natuurlijk een gezonde onderneming leiden. Gelukkig zijn er steeds meer handige hulpmiddelen die dit een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan speciale software voor de tattoo branche. Deze ontzettend handige tattoo CRM kun je onder meer gebruiken voor het inplannen van afspraken. Goede tattoo software biedt je enorm veel opties en werkt optimaal voor zowel jou als je klanten en tattoo artists.

Wat kun je doen met een tattoo CRM?

Een tattoo CRM is ontwikkeld om de processen binnen jouw studio zo veel mogelijk te stroomlijnen. Dit begint al bij het maken van de planning. Je kunt per tatoeëerder aangeven wanneer hij of zij werkt, zodat je klanten heel eenvoudig een afspraak kunnen inplannen bij hun favoriete tattoo artist. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor de betalingen. Denk bijvoorbeeld aan een borg. Je kunt de planningssoftware zo instellen dat klanten eerst een borg moeten betalen voor ze een definitieve afspraak kunnen maken. Verder kun je via de software eenvoudig reminders sturen via het gewenste medium. Zo krijgt elke klant van tevoren een berichtje per sms of e-mail. Dit verkleint de kans dat ze hun afspraak vergeten of gewoon niet op komen dagen.

Betalingsprocessen optimaliseren

Door gebruik te maken van eigen software voor de tattoo branche, kun je echt enorm veel processen versnellen en verbeteren. Zo kun je heel eenvoudig zien welke betalingen je binnen hebt gekregen en hoe dit geld verdeeld moet worden. Ook zijn er diverse betalingsopties mogelijk. Zo kun je je klanten per sessie, per artiest of per periode laten betalen. Dit is tevens heel handig om een goed overzicht van je klanten en betalingen te maken. Verder kun je ook digitale toestemmingsformulieren voor je klanten opstellen. Deze kunnen ze eenvoudig thuis doorlezen en digitaal ondertekenen. In het toestemmingsformulier kun je onder andere vragen naar meer informatie, bijvoorbeeld over belangrijke medische gegevens en hun leeftijd.

Cloud based tattoo CRM

Kies je voor speciale tattoo software om jouw tattoo studio verder te laten groeien? Dan is het goed om te weten dat deze software werkt op zowel desktops en laptops als op mobiele apparaten. Denk bijvoorbeeld aan tablets en smartphones. Het grote voordeel is dat je gewoon in de cloud kunt werken. Je hoeft de software dus niet te downloaden en kunt vanaf elk gewenst apparaat inloggen op het systeem. Ook voor je klanten en medewerkers is dit natuurlijk ontzettend handig. Hoog tijd dus om zelf van start te gaan met deze enorm praktische tattoo CRM!

Door admin