di. jul 23rd, 2024
printer cartridges

Wil je besparen op je HP 303xl zwart cartridge en toch verzekerd zijn van een hoge print kwaliteit dan is het misschien de moeite om een huismerk inktcartridge te overwegen voor je kantoor. Tegenwoordig zijn huismerk inktcartridges verre van goedkope afkooksels. Ze bieden zelfs enkele voordelen vergeleken met hun originele counterpart. Als je overweegt om over te stappen op een huismerk inktcartridge, zijn hier enkele voordelen die je ervan kunt verwachten. Lees verder!

Kostenbesparing

Het meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van huismerk inktcartridges is dat ze een stuk goedkoper zijn dan merk inktcartridges. Een ander voordeel van huismerk inktcartridges is dat ze meestal veel meer inkt bevatten. Dit betekent meer pagina’s afdrukken voor een goedkopere prijs. Wil je dus een Epson 603 cartridge kopen en zoveel mogelijk op de kosten besparen dan is het beter om een huismerk inktcartridge te kopen, want gemiddeld kun je dan ongeveer 30 tot 40% besparen op je kosten.  

Printkwaliteit

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen huismerk inktcartridges prints produceren van dezelfde of betere kwaliteit dan de originele inktcartridges. Dat komt omdat veel distributeurs van huismerk inktcartridges dezelfde (of vergelijkbare) printtechnologie en toner formule gebruiken als de distributeur van de originele apparatuur. Je kunt dus scherpe tekst en levendige kleuren verwachten, ongeacht wat voor een huismerk inktcartridge je gebruikt.

Langere houdbaarheid

Huismerk inktcartridges hebben vaak ook een langere houdbaarheid dan merk inktcartridges, wat betekent dat ze langer kunnen worden bewaard zonder risico op uitdroging of onbruikbaarheid. Dit is te danken aan het feit dat huismerk distributeurs vaak materialen van hogere kwaliteit gebruiken voor hun producten, wat leidt tot een langere levensduur. Dus als je de neiging hebt om een voorraad inktcartridges aan te leggen voor je kantoor of bedrijf, dan is het verstandig om te kiezen voor een huismerk. 

Milieuvriendelijkheid

Als je kiest voor een huismerk in plaats van een originele inktcartridge, dan draag je vaak ook een steentje bij aan het milieu. Dit komt omdat huismerk distributeurs lege inktcartridges vaak recyclen, wat de hoeveelheid afval vermindert en helpt hulpbronnen te sparen. Sommige bedrijven bieden zelfs recycling programma’s aan waarbij je de gebruikte inktcartridges kunt terugsturen in ruil voor korting op een nieuwe.

Door admin