di. jul 23rd, 2024
opstellen-van-een-financieel-plan

Zelf doen of uitbesteden?

Beheer je debiteuren zelf of besteed je ze uit? Dit is een vraag die veel ondernemers zich stellen! Debiteuren betekent in wezen achterstallige betalingen van klanten. Iedere ondernemer kan er voor kiezen om dit zelf te regelen, of dit laten regelen door een professional. Het is afhankelijk van het bedrijf of dit wel of niet verstandig is. Iedere ondernemer kent de tijd en stress die het gevolg zijn van onbetaalde rekeningen. Helaas houdt niet iedere klant zich even goed aan de geldende betalingsplichten. Vervolgens moet er actie worden ondernomen om de klant zover te krijgen. Dit zelf regelen kost een hoop tijd en vergt vaak veel energie! De meeste ondernemers hebben veel baat bij het uitbesteden van de debiteuren aan een professional.

Uitbesteden voorkomt een hoop zorgen!

Het uitbesteden van de debiteuren voorkomt een hoop werk en bespaard energie! Veel ondernemers zijn veel tijd kwijt aan het nalopen van de debiteuren. Klanten werken lang niet altijd even goed mee, jammer genoeg. Vaak helpt het op een professioneel bedrijf in te schakelen. Wanneer klanten zien dat er nu een externe partij over de betalingen gaat, voelen ze zich meer genoodzaakt om te betalen. Wanneer dit wordt overgelaten aan een professional blijft er veel tijd en energie over voor wat echt belangrijk is op de werkvloer. Wie kiest voor een professional weet dat deze er bovenop zit.

Uitbesteden aan een professional hoeft beslist niet duur te zijn!

Veel ondernemers denken onterecht dat het veel geld kost om dit uit te besteden. Een professional is al zeer voordelig inzetbaar. De tijd die hiermee wordt bespaard loopt al gauw op. Deze tijd kan worden gebruikt om andere werkzaamheden te verrichten. Veel ondernemers ervaren zeer veel stress van onbetaalde rekeningen, soms zo erg dat het slopend veel energie kost. Voorkom dat debiteuren het ondernemersplezier in de weg staan. Dit is ook vaak een belangrijk onderdeel van het financieel plan opstellen. Een financieel plan opstellen kan hierbij zeker goed helpen.

Hou tijd en energie over voor wat echt belangrijk is in het bedrijf…

Voorkom dat de tijd en energie die in debiteuren gaat zitten de overhand krijgt! Dit is vaak een heel stuk goedkoper mogelijk als in eerste instantie werd gedacht. Tegenwoordig zijn er betaalbare oplossingen voor ieder klein- en grootbedrijf. Wie de debiteuren uit handen laat nemen, plukt hier beslist de vruchten van in de toekomst! Zie ook blog voor millennials voor meer inspiratie.

Door admin