ma. jun 24th, 2024
digitaal-boekhouden

Veel startende ondernemers ondervinden moeite binnen het administratieve aspect van hun onderneming. Vol energie gaan ze aan de slag met hun vak, terwijl de boekhouding zich langzaam ophoopt, waardoor ze uiteindelijk door de bomen het bos niet langer zien. Het bijhouden van jouw boekhouding is alleen wel degelijk van belang. Niet alleen biedt deze het nodige inzicht in de huidige stand van zaken wat de financiën van jouw onderneming betreft, maar ook toont deze vroegtijdig inzicht op het moment dat bepaalde zaken binnen jouw onderneming niet naar behoren verlopen. Dankzij de hedendaagse technologie hoeft het overzichtelijk en gestructureerd bijhouden van jouw boekhouding zo gecompliceerd nog niet te zijn, want digitaal boekhouden opent vele deuren. Naast het feit dat jij diverse problematiek nog voor deze daadwerkelijk plaatsvindt, door middel van jouw digitale boekhouding kunt voorkomen en je beschikt over de juiste informatie met betrekking tot jouw financiën, brengt boekhouden nog vele andere belangrijke redenen met zich mee. 

  1. Je boekhouding altijd bij de hand

Laptop niet bij de hand, maar wens je toch vanuit de loungeset in je achtertuin of op je vakantieadres even je boekhouding te bekijken? Zo heb je door middel van een digitale boekhouding jouw boekhouding te allen tijde bij de hand, ook wanneer je de juiste apparatuur niet tot je beschikking hebt. Zo ben je niet langer computer- of locatieafhankelijk en heb je altijd inzicht in je financiële situatie.

  1. Digitaal factureren

Waar je door middel van de oude boekhouding methodes de printer met regelmaat van nieuw inkt diende te voorzien voor het printen van jouw facturen en er heel wat tijd verloren ging aan het plakken van postzegels en dagelijkse wandelingen naar de brievenbus, heeft online boekhouding ook als voordeel dat je digitaal kunt factureren. Zo hoef jij jouw facturen niet online te archiveren of in mappen te categoriseren, maar bevindt alles zich in een beknopte, maar gestructureerde online ruimte. Zo kun jij eenvoudig online jouw facturen opstellen en deze digitaal verzenden naar jouw klant. Niet alleen bespaar jij jezelf hier de nodige uren mee, maar profiteert jouw portemonnee hiervan. Los daarvan is het simpelweg gewoon heel eenvoudig.

  1. Online boekhoudprogramma

Niet alleen is het mogelijk om jouw facturen online op te stellen en tevens te verzenden, ook kun jij jouw volledige boekhouding digitaal uitvoeren. Dit wordt vereenvoudigd door middel van diverse boekhoudprogramma, waarvan er inmiddels vele bestaan. Het kiezen van het voor jou meest efficiënte  boekhoudprogramma is dus van groot belang om zo jouw boekhouding te optimaliseren en daarbij te structureren. Weet je niet goed welk boekhoudingsprogramma bij jou goed tot zijn recht komt? Boekhoudprogramma-vergelijken.com zet diverse boekhoudprogramma’s voor jou op een rijtje, waardoor jij precies kunt zien welk programma voor jou het meest geschikt is.

  1. Overzicht

Door middel van een eenvoudig boekhoudprogramma organiseer jij niet alleen jouw verkoop-en debetfacturen, maar ook jouw inkoop-en creditfacturen, bankafschriften, offertes, contracten, overeenkomsten, urenregistratie, reiskosten, belastingaanslagen, personeelsadministratie en tot slot: jouw rittenadministratie. Kortom: een digitaal boekhoudprogramma biedt je niet alleen inzicht in de algehele basis van jouw boekhouding, maar doet dit ook nog eens op overzichtelijke- en beknopte wijze.

  1. Backups

Het maken van backups is over het algemeen iets waar menig ondernemer laks in is, totdat het hem of haar het ergste overkomt, namelijk: het kwijtraken van urgente informatie. Wil jij dit voorkomen? Ook dan is een online boekhoudprogramma ideaal. Een online boekhoudprogramma maakt in de meeste gevallen gebruik van het SaaS-model: een methode waarbij de softwareleverancier ervoor zorgt dat er op regelmatige basis, automatisch een backup wordt gemaakt. Schiet het maken van een backup er ook bij jou wel eens bij in? Grote kans dat een online boekhoudprogramma hier beter grip op heeft dan jijzelf!

Door admin