di. jul 23rd, 2024

Als je duurzaam zakelijk wilt autorijden, zijn er tal van mogelijkheden om dat te realiseren. Welke opties zijn er om duurzamer zakelijk te rijden? Hoe kun je als zzp’er, ondernemer of bedrijfseigenaar zowel het milieu als je eigen portemonnee ontzien? Onze nuttige tips helpen je om duurzamer zakelijk te rijden.

1. Kies een duurzame en voordelige autoverzekering

Door autoverzekeringen goed online te vergelijken op kosten en milieubelasting, kun je gaan voor de meest duurzame autoverzekering voor jouw zakelijke wagen. Doe dit door, na een goede vergelijking gemaakt te hebben, een auto verzekering aan te vragen op Autoverzekering.nl. Een auto verzekering aanvragen op Autoverzekering.nl helpt je om zo duurzaam mogelijk te kiezen! Heb je twijfels of vragen over autoverzekeringen? Bij vragen op Autoverzekering.nl kun je terecht voor al jouw vragen en antwoorden. 

2. Lease of koop een elektrische zakenauto

Een elektrische auto leasen of aankopen is ook een goede manier om duurzaam zakelijk te rijden. Let goed op kortingen en subsidies die je belastingtechnisch kunt krijgen bij elektrische autorijden. Elektrisch rijden heeft veel voordelen voor ondernemers. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu, je bespaart ook veel brandstofkosten uit. Verder maak je een statement richting je klanten: mijn bedrijf neemt groene energie serieus! Prettig is verder dat elektrische auto’s gekocht én geleased kunnen worden, en het aantal laadpalen in Nederland snel toeneemt. Laden van elektrische auto’s kan ook steeds sneller. Elektrisch autorijden is dan ook een goed alternatief geworden voor duurzaam zakelijk vervoer.

3. Autogas als alternatief

In plaats van een elektrisch voertuig is een auto die op autogas kan rijden ook een mogelijkheid die je als ondernemer kunt overwegen. LPG, zoals autogas ook wel wordt genoemd, is een mengproduct van butaan en propaan en minder schadelijk voor het milieu dan reguliere brandstof zoals benzine. Nadelig is wel dat het niet overal verkrijgbaar is en omdat het rijden op LPG om een afzonderlijke tank vraagt naast de reguliere tank.

4. Rijd je toch liever een benzineauto? Ga dan voor een zuinig model!

Als je toch het liefst in een benzine auto rijdt, zorg er dan wel voor dat je een zakenauto koopt of least met een beperkte verbruik. Het is echt niet altijd nodig om als zakelijk ondernemer of zzp’er in een SUV te rijen. Ook een kleine stadsauto kan volstaan. Met een kleinere en energiezuiniger auto bespaar je jaarlijks tot wel honderden euro’s op brandstofkosten (als je veel rijdt), terwijl je daarnaast het milieu minimaal belast.

5. Pak als het even kan de fiets of de trein!

Autorijden is als ondernemer echt niet altijd nodig. Heb je een afspraak in de nabije regio of moet je op een plek nabij een station zijn? Kies dan voor een elektrische fiets of een treinrit als alternatief. Fietsen en per trein reizen zijn per slot van rekening goede duurzame opties.  

Door admin