ma. jun 24th, 2024
voordelen-van-een-all-in-one-printer

Het samenbrengen van twee, drie of vier apparaten in één toestel is het unieke concept van multifunctionele printers, waarvan de prijzen voordelig zijn. Maar voordat je overgaat tot de aankoop van een printer, moet je jezelf de juiste vragen stellen om het model te vinden dat je nodig hebt. Hoeveel pagina’s tekst, documenten met afbeeldingen of aantal foto’s wil je maandelijks afdrukken? Waar moet de kwaliteit aan voldoen? Ga je voor een hp cartridge voor een inkjetprinter of kies je voor een laserprinter met toner? In deze handleiding in een notendop vind je een paar hints welke printer het beste bij jou past.

Enkelvoudige functie, multifunctioneel of 4-in-1

Zakenlui die een eigen onderneming starten en een printer moeten aankopen, staan niet voor een netelig vraagstuk. De voordelen van een multifunctionele printer zijn te talrijk om een andere mogelijkheid te onderzoeken. Allereerst is er de ruimte die wordt bespaard door de combinatie van verschillende apparaten in één apparaat. De grootte is weliswaar iets groter dan een ’traditionele’ printer, maar blijft interessant met het oog op de veelheid van functies. Vooral omdat snoeren van stroomaansluitingen zijn verdwenen. Het tweede grote voordeel is het financiële plaatje omdat de koopsom van een multifunctioneel apparaat lager zal zijn dan de samengevoegde prijzen van alle apparaten die het vervangt. Tenslotte zijn sommige functies zoals fotokopiëren of foto’s afdrukken toegankelijk zonder de pc of laptop aan te zetten.

De getallen oorlog: resolutie, snelheid en kosten per pagina

Het eerste criterium waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een multifunctionele printer is de afdrukkwaliteit. De standaard inkjet printer moet een resolutie hebben van 4800 x 1200 dpi voor een perfect aanvaardbare kwaliteit. Voor alle duidelijkheid: resolutie wordt uitgedrukt in dots per inch (dpi). Lasers hebben overigens een lagere resolutie. In dezelfde context moet ook de kwaliteit van de scanner worden bekeken. Met een resolutie van 1200 x 2400 dpi scan je foto’s met hoge kwaliteit van 10 x 15 cm en kan je ze anderhalve keer vergroten zonder te moeten inboeten op de kwaliteit met het blote oog. Helaas is resolutie niet de enige parameter die van invloed is op de kwaliteit van het afdrukken. Papier, software, druksnelheid en de hp cartridge spelen eveneens een belangrijke rol. De kosten van een pagina hangt af van het aantal afdrukvoorbeelden. Als je heel sporadisch de inktjetprinter gebruikt, verspilt het reinigen van de printkoppen een groot deel van jouw inkttoevoer telkens wanneer je deze inschakelt. Laserprinters doen dit soort reiniging niet wat kostenbesparend is.

De smartphone rechtstreeks verbinden met de printer via wifi

Je kan alle recente printers verbinden met een computer via een USB-kabel, die meestal niet wordt meegeleverd. Je kan ook uiteraard kiezen voor een Wifi verbinding. Dankzij deze draadloze verbinding kan de printer met meerdere gebruikers worden gedeeld. Zo kan je met de Wifi je smartphone, laptop of computer rechtstreeks op de computer aansluiten zonder dat je beroep moet doen op een router. Je hoeft de computer niet in te schakelen om rechtstreeks vanaf het apparaat af te drukken.

Door admin