do. nov 21st, 2024
telefoon-van-de-zaak

In Nederland heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon. Maar als jij als ondernemer aan de slag gaat, kan het handig zijn om een aparte telefoon van de zaak aan te schaffen. Dit heeft namelijk als voordeel dat je werk en privé dan een stuk gemakkelijker gescheiden kunt houden. Dat is wel fijn, want het is belangrijk om ook nog een privéleven te hebben, buiten het werk om. Voor jezelf beginnen kent natuurlijk veel voordelen, maar het betekent ook dat je veel momenten aan het werk bent. Soms ook op tijden dat het wat minder gepast is, maar door een aparte bedrijfstelefoon te nemen, kun je dit gemakkelijker onderscheiden.

Telefoon van de zaak: fiscale regels en thuis werken wordt de norm

Als het gaat om de fiscale regels omtrent een telefoon van de zaak, dan kan gesteld worden dat deze vereenvoudigd zijn tegenwoordig. Als jij een bedrijfstelefoon gebruikt, dan kun je deze gebruiken voor zowel zakelijke doeleinden als privédoeleinden. Let wel: dit betreft dan de medewerker, maar de aanvullende kosten die ermee gepaard gaan worden niet als loon gezien. Wat dus inhoudt dat je daar ook geen sociale lasten en dergelijke over hoeft te betalen en dat is natuurlijk zeer mooi meegenomen.

Er zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. De telefoon moet namelijk wel op naam staan van het bedrijf. Bovendien moet er dan ook een zakelijk abonnement zijn afgesloten en dus geen privé-abonnement. Mocht er aan die regels zijn voldaan, dan kan je dus altijd een telefoon van de zaak gebruiken.

Fiscale voordelen en thuis werken wordt de norm

Er is bovendien ook nog een ander belangrijk voordeel te noemen als het om een telefoon van de zaak gaat. Als je voor jezelf gaat beginnen, dan krijg je namelijk te maken met andere belastingregels dan wanneer je in loondienst werkt. Het betekent ook dat je kunt profiteren van fiscale voordelen en je de kosten mag opgeven. Bij een zakelijke telefoon is dit ook het geval. De kosten van je zakelijke abbonement kun je fiscaal aftrekken, zodat je aan het eind van het jaar minder belasting hoeft te betalen. Het is dan wel belangrijk om het privégebruik te onderscheiden van het zakelijk gebruik. Want het privégedeelte mag je uiteraard niet fiscaal aftrekken, dat heeft niets met je bedrijf te maken. Sluit dus een apart abbonement af, zodat je niet in de problemen komt later bij voor jezelf beginnen.

Door admin