di. jul 23rd, 2024

Je hebt geen groot kantoor nodig om succesvol te zijn. Een klein kantoor is een prima manier om in de toekomst te groeien als bedrijf. Wat belangrijk is bij een klein kantoor, is dat je kiest voor een efficiënte inrichting. Wat heb je echt nodig en wat kun je beter weglaten?

Functioneel en stijlvol je kantoor inrichten

Het inrichten van een kantoor kan best lastig zijn. Het moet niet alleen functioneel zijn, maar ook stijlvol. Veel kantoren voelen toch wat saai en klinisch aan. Dat is heel jammer, want een kantoor kan juist een hele inspirerende omgeving zijn. Bovendien kun je op kantoor ook klanten ontvangen, en dan is een mooi, opgeruimd en stijlvol kantoor toch een mooi visitekaartje.

Belangrijk bij een klein kantoor is dat je nuttig omgaat met de ruimte. Bewegingsruimte is heel belangrijk. Kies voor niet al te veel meubilair in het kantoor. Hoe meer meubilair je kiest, des te drukker het lijkt. Je kunt het best kiezen voor één groot object (zoals een vergadertafel – ook lekker praktisch!) op kantoor. Dat zorgt voor rust en ruimtelijkheid.

Maak gebruik van de hoeken

Bij grote kantoren worden tafels vaak in het midden van de ruimte gezet. Dat geeft het gevoel dat iedereen met elkaar samenwerkt. Bij een klein kantoor heb je die luxe niet. Daarom is het belangrijk ruimte te gebruiken die anders niet gebruikt zou worden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeken van je bureau. Zet een hoekbureau in de hoek neer, en je hebt een extra werkplek.

Kies niet te veel voor grote kasten, maar voor opbergboxen bij het bureau. Daarin kun je veel spullen kwijt en het neemt veel minder ruimte in dan een grote archiefkast.

Clean en gezellig kunnen best samengaan

Een kantoor hoeft niet saai te zijn. We denken al snel aan een wit systeemplafond, witte tafels en witte muren, maar wat is daar nu inspirerend aan? Kleed juist een klein kantoor leuk aan. Zet er niet te veel decoraties neer, maar een plant neerzetten kan echt geen kwaad. Hang hier en daar wat kunst op. Zorg voor mooie verlichting. Verkoop je een specifiek product? Zet deze dan in de spotlight. Een creatieve ruimte zorgt voor creatieve werknemers.

Je hoeft niet per se voor wit te kiezen, maar lichte kleuren zijn wel aan te raden. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat de ruimte wat groter lijkt.

Door admin