do. mei 23rd, 2024

Op zoek naar een goede en betrouwbare provider? Er is in Nederland momenteel een grote keuze aan providers zodat het vinden van de juiste best lastig kan zijn. We helpen u graag met wat punten waar u rekening mee houdt als u providers wil vergelijken.

Welk soort provider zoekt u?

Providers verstrekken allerlei mogelijke diensten en abonnementen. Denk aan een internet abonnement, een sim-only abonnement, een alles in één pakket, Internet en Tv of Internet en bellen, glasvezel of een telefoonabonnement. Provider vergelijken kan alleen als u een duidelijk beeld voor ogen heeft welk abonnement u wil afnemen zodat u niet nodeloos betaald voor diensten die u niet gebruikt.

Goed vergelijken kan flink besparen

Om alle providers hier met elkaar te vergelijken is niet te doen. In plaats daarvan geven we u enkele handvatten op welke punten u kunt vergelijken. Om te beginnen is het handig om een postcodecheck uit te voeren zodat u weet welke providers er beschikbaar zijn in uw regio. Het supersnelle glasvezelnetwerk bijvoorbeeld,  is nog niet in heel Nederland te gebruiken. Kabel en ADSL netwerken zijn overal beschikbaar maar hebben een lagere snelheid. Deze abonnementen zijn wel weer voordeliger. Beslis dus voor uzelf of u op zoek bent naar glasvezel, ADSL of kabel. Internetproviders vergelijken kan ook op het aantal Mbit/s. Hoeveel denkt u te gaan gebruiken?  Wanneer u veel films streamt en games speelt gebruikt dat 20-50 Mbit/s per gebruiker. Wilt u alleen regelmatig surfen en e-mail onvangen en versturen? Dan heeft u al snel genoeg aan 5-10 Mbit/s.

Alles in één pakket populair

Met een alles in één pakket haalt u zowel internet, telefoon en tv in huis. Omdat alles via dezelfde provider loopt kan dat al snel een flink bedrag besparen. Bovendien heeft u maar 1x de benodigde apparatuur nodig zoals een modem en router. Alles in één pakketten bevatten vaak ook nog extra’s zoals sport en muziek kanalen. Veel providers bieden inmiddels een eigen app aan waarmee u al deze opties gemakkelijk kunt gebruiken of uitzetten. Met deze app is het mogelijk om ook buitenshuis gebruik te maken van het netwerk.

Klantenservice

Hoewel het voor u misschien niet direct het eerste vergelijkingspunt zal zijn is het toch belangrijk om een goede en adequate klantenservice achter de hand te hebben bij uw provider. Hier kunt u terecht over vragen, zowel technische als gebruikersvragen. Wanneer er zich een storing voordoet is het goed te weten hoe u moet handelen om alles zo snel mogelijk weer werkend te hebben.

Door admin