di. jul 23rd, 2024
financiële zekerheid creëren

Zelf een business opbouwen en daarvan leven is voor vele mensen een stiekeme droom. De grootste voorwaarde om hiervan een succes te maken geld op de bankrekening. Natuurlijk is het belangrijk leuk te vinden wat je doet en dat soort zaken, maar iteindelijk bepaalt je bankrekening het succes. Dat is immers de reden waarom je zo hard werkt. Omzet zegt hierbij lang niet alles, zelfs winst zegt niet genoeg. Als je alles vervolgens weer uitgeeft heb je er alsnog niets aan. Met onderstaande 7 tips creëer je financiële zekerheid.

Maak geld je prioriteit

Geld is dus uiteindelijk het belangrijkste, zie het ook op die manier. Geld is je beste vriend. De kunst is om met liefde te ontvangen en met liefde uit te geven. Want hoewel geld je succes bepaald, wil je geen geld om te hebben maar om uit te kunnen geven. Geniet er dus ook van. Je moet dus van geld een prioriteit maken.

Spaar minimaal 10 procent

Om gezond te zijn qua financiën moet je minimaal 10 procent sparen. Dat kan makkelijk. Zelfs wanneer je wil investeren, dit kan natuurlijk ook deels met een financiering. Geld zorgt voor meer geld. Als je minimaal 10 procent spaart zal je vermogen altijd groeien.Wanneer je voldoende zekerheid hebt kun je het vervolgens weer uitgeven.

Minimaliseer de kosten

Bij geld denken we vaak aan geld verdienen. Het is echter minstens zo belangrijk om je kosten in de gaten te houden. Geef alleen uit wat je echt nodig hebt. Dat is iets anders dan zuinig zijn. Investeren, eventueel met behulp van financiering, is geen slechte uitgave als het meer oplevert of kan leveren. Onnodige uitgaven zijn wel slecht. Werk deze zoveel mogelijk weg.

Denk goed na over wat je met je geld doet

Een veelgemaakte fout is te snel beslissen of snel geld willen verdienen. Als het te mooi om waar te zijn lijkt is het dat vaak ook. Denk altijd goed na, bekijk of een investering het waard is. Je kunt je niet te veel foute investeringen veroorloven, zeker in het begin niet.

Leer hoe je veel geld verdiend

Geld verdienen blijft uiteraard een voorwaarde om veel geld te hebben. Inkomsten genereren dus. Daarvoor moet je goed zijn in wat je doet en dit goed weten te verkopen. Dit komt vooral neer op doen, fouten maken, hiervan leren en het beter doen.

Zorg voor meerdere inkomstenbronnen

Ze zeggen weleens dat je met maar één inkomstenbron slechts een stap verwijdert bent van armoede. Dat is wat overdreven wellicht, maar in de basis klopt het wel. Zorg daarom voor meerdere geldstromen. Lever meerdere diensten, verkoop verschillende producten of werk aan meerdere projecten. Als één ding fout gaat is niet meteen je hele business verkeken.

Passief inkomen is de sleutel

Dit is niet voor het begin, althans voor de meesten is het dan nog niet weggelegd. Na een tijdje zou je je echter moeten focussen op het creëren van een geldstroom waarbij je eigen inzet niet vereist is. Inkomsten uit verhuur of aandelen bijvoorbeeld. Of een online programma. Het maakt niet uit wat het is, als het maar geld oplevert op het moment dat jij niets doet. Dan zorg je voor echte financiële zekerheid.

Door admin