vr. apr 12th, 2024
thuis-werken-tijdens-corona

Heb jij na een aantal weken het thuiswerken al een beetje onder controle? Thuiswerken ten tijde van corona is een grote verandering. Niet alleen qua werkplek verander je, maar ook jouw motivatie kan flink worden beproefd. Merk jij dat je het lastig vindt om thuis te werken? De flexibiliteit en onzekerheid in combinatie met het gemis van jouw collega’s kan nog best lastig zijn. In dit artikel helpen wij je om beter thuis te kunnen werken. Dit doe je namelijk door een opgeruimde werkplek.

Een eigen werkplek

Opeens zit je thuis achter de pc. Thuiswerken vergt flexibiliteit en een flinke dosis doorzettingsvermogen. De beste manier om veel mogelijk uit jouw werkdag te halen wanneer je thuiswerkt, is door een eigen werkplek te creëren. Ga niet zomaar aan de keukentafel zitten en werk niet op de bank. Onbewust heb je andere associaties met deze plek en jouw focus kan snel verdwijnen. Daarnaast moet je vaak de boel opruimen, wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan eten. Het is daarom cruciaal om een eigen werkplek in huis te hebben. Tover jouw washok om tot kantoorruimte of ga boven op zolder zitten. Een extra tafel in de woonkamer die alleen wordt gebruikt als bureautafel kan ook uitkomst bieden.

Orde en regelmaat

Wanneer jouw ruimte rommelig is, kun je meestal niet gefocust werken. Het is cruciaal om een nette kantoorruimte in huis in te richten. Ruim de kamer helemaal op en laat geen overbodige producten in de kamer staan. Zorg ervoor dat deze ruimte echt een werkruimte wordt en geen opslagkamer waar je toevallig werkt.

Kabels wegwerken

Geniet van een opgeruimde werkruimte en werk alle kabels en draden weg. Zo heb je geen losse kabels langs de muur lopen en raken jouw opladers nooit verstrikt in elkaar. Je kunt kabels eenvoudig wegwerken met kabelgootjes of middels kleine haspels.

Verlichting

Het is niet voor niets dat kantoren vaak interieurontwerpers inschakelen voor het inrichten van de kantoorruimte. Een productieve werkplek creëren is namelijk noodzakelijk voor de beste resultaten. Een belangrijk punt waar zij naar kijken, is de verlichting van de ruimte. Genoeg lichtinval of kunstmatig licht is bevorderlijk voor de productiviteit. Zorg er daarom voor dat jouw werkruimte niet alleen netjes en opgeruimd is, maar zorg ook voor voldoende lichtinval.

Thuiswerken tijdens de coronacrisis is nog best vreemd. Maar door jouw werkruimte netjes te houden en goed op te ruimen, kun jij iedere dag productief aan de slag.             

Door admin