do. mei 23rd, 2024
droom baan

Toe aan iets compleet anders of wil je graag doorgroeien in je huidige baan, maar moet je daarvoor eest een opleiding of studie volgen? Aarzel niet langer, want met deze tips helpen we jou op weg naar een nieuwe carriere. 

1. Kies iets wat bij je past 

Wanneer je je besluit hebt genomen om te switchen van baan kies dan iets waar je meer plezier en voldoening uit haalt. Ga niet voor het grote geld, want voordat je het weet zit je vast in een baan waar je helemaal niet blij van wordt. Kies iets wat beter bij je past en waar je energie van krijgt. Alleen dan slaag je erin om succes te boeken. 

2. Maak plannen

Voordat je meteen in een studie duikt, moet je een plan opstellen. Bedenk hoe je de studie gaat combineren met je huidige baan. Ga je minder werken? Wil je vaste dagen om te studeren? En hoe ga je het doen qua financien? Hou je nog geld over voor bijvoorbeeld een Tommy Hilfiger tas ?  Allemaal dingen die je van te voren moet bepalen, want de werkwijze ‘ik zie wel hoe het komt en op welke dagen ik ga studeren’ gaat niet werken. 

3. Studieruimte 

Wanneer je opnieuw gaat studeren is dat een investering in je toekomst. Dat is niet het enige voordeel, want bedenk je dat het best lekker kan zijn om je af en toe even op te sluiten om te gaan studeren. Hoe vaak heb je nou tijd voor jezelf? Zorg ervoor dat je in huis een ruimte hebt waar je je terug kan trekken. Studeren aan een keukentafel vol met rondslingerende spullen zoals een heuptas of Calvin Klein tas werkt namelijk niet. 

4. Zorg voor een goed netwerk

Nadat je je studie afgerond hebt wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Investeer daarom van te voren in een goed netwerk. De meest gedroomde banen staan niet op vacaturesites. Via-via heb je hier meer kans op. Check of je LinkedIn-pagina er goed uitziet en ga op zoek naar netwerkborrels die bij jouw nieuwe vakgebied passen. 

5. Wees je bewust van het tijdspad 

Het is natuurlijk niet zo dat je van de een op de andere dag van baan verandert. Dat kan, maar de kans is erg klein. Wees je er van bewust dat het tijd gaat kosten. Maak een concreet doel. Wat wil je binnen een maand, een half jaar of jaar bereiken? Dit voorkomt wellicht teleurstellingen. 

Door admin