vr. apr 12th, 2024
website-huisstijl

Je wilt je bedrijf graag promoten, daarbij is een website een zeer goede manier om bekendheid te krijgen. Het is van belang dat de website van het bedrijf er professioneel uitziet; De huisstijl van je website is een belangrijke start hierbij. En er komt nog meer bij kijken zodat bezoekers op de website blijven komen.

Moodboard

Bij het maken van je website is het dus van belang dat de huisstijl van je website erg herkenbaar is voor het bedrijf. Zorg ervoor dat er een moodboard gemaakt wordt met de kleuren van bijvoorbeeld het huislogo en visitekaartjes waar een duidelijk design zichtbaar is. Gebruik de belangrijkste vormgevingen bij het ontwerpen van de nieuwe website. De combinatie van website bouwen en huisstijl doorvoeren is altijd een belangrijk begin.

Wees subtiel

Je kunt diverse elementen van de huisstijl van het bedrijf in de website naar voren laten komen, maar voer dit niet te ver door, zorg dat je een goede en overzichtelijke website hebt. Heeft het bedrijf vooral donkere kleuren, maak dan niet meteen de website erg donker, maar pak enkele elementen zoals de navigatie of combineer het met producten van het bedrijf in het design. Less is more, teveel teksten en plaatjes op de website zorgen voor chaos, laat voor de bezoeker het meteen duidelijk zijn wat ze op de website kunnen vinden en zorg dat ze zo snel mogelijk bij hun doel kunnen komen.

Blijf kritisch

Ook al voldoet de website aan de voorwaarden voor een professionele uitstraling, blijf kritisch. Als voor jouw gevoel de website niet de uitstraling geeft van het bedrijf, zorg dan voor een nieuwe opzet die wel het gevoel geeft. Het is tenslotte jouw digitale visitekaartje. Een website bouwen en huisstijl toepassen kost enige tijd, maar geeft wel het beste resultaat wanneer het helemaal goed is opgezet.

Kijk vooruit

Een website is van belang voor veel bedrijven, maar houd er rekening mee dat websites onderhoud nodig hebben. Daarbij is het ook van belang om op de hoogte te blijven van belangrijke zaken (zoals veiligheid en privacy) die ook op jouw website van toepassing kunnen zijn. En ook belangrijk, ga met de tijd mee. Na enkele jaren kan het best eens tijd zijn voor een nieuwe huisstijl en een nieuw uiterlijk, dus ook voor de website.

Door admin