di. jul 23rd, 2024
fixed-mindset-of-growth-mindset

Enthousiastelingen die ervoor kiezen om een eigen onderneming starten te gaan, moet er veel geregeld worden. Er moet een kantoorpand gezocht worden of een thuiskantoor worden ingericht, er zijn eventueel machines, apparaten en elektronica nodig, de sales en marketing moet opgezet worden, et cetera. Maar een van de belangrijkste zaken is de mindset van jou als ondernemer. Belangrijk is om van van fixed naar growth mindset te komen. Van fixed naar growth mindset is een trend die onder ondernemers steeds populairder wordt, vanwege de goede resultaten die hiermee geboekt worden. Maar wat wordt er verstaan onder fixed mindset of growth mindset? En wat is het verschil tussen fixed en growth mindset precies? In dit artikel leggen we je uit wat fixed mindset of growth mindset is, wat het verschil tussen fixed en growth mindset is en hoe je als startende ondernemer van fixed naar growth mindset. Want deze omslag levert veel op!

Van-fixed-naar-growth-mindset

Wat is fixed mindset of growth mindset?

De begrippen fixed mindset en growth mindset zijn bedacht voor Carol Dweck, een psycholoog die studeerde aan de Universiteit van Stanford. Haar intrigeerde de vraag hoe het kan dat bepaalde ondernemers succes boeken, terwijl andere ondernemers na verloop van tijd ten onder gaan. Ze deed een onderzoek onder kinderen, om te kijken hoe ze omgingen met een moeilijke probleemstelling. Uit dit onderzoek trok Dweck de conclusie dat van fixed naar growth mindset gaan het verschil kan maken tussen slagen of niet slagen. Wil je een succesvolle eigen onderneming starten, dan moet je dus van fixed naar growth mindset zien te komen.
Een fixed mindset is de gedachte dat jouw kunde en kennis niet in je eigen hand liggen. Deze mindset neigt naar fatalisme: je bent als ondernemer geboren of niet. Er is weinig wat je zelf kunt doen en lukt iets niet, dan geef je direct op. Het verschil tussen fixed en growth mindset is dat bij een growth mindset anders geredeneerd en gehandeld wordt. Mensen met een growth mindset geloven dat ze de zichzelf kunne verbeteren, hun talenten verder kunne ontwikkelen en dat niet alles bij de geboorte is vastgelegd. Lukt iets niet? Dan probeer je het nog een keer of probeer je iets anders uit.

Van fixed naar growth mindset

Hoe kun je als ondernemer van fixed naar growth mindset komen? Belangrijk is dat je jezelf traint om beperkende en negatieve gedachten om te zetten in gedachten die ruimte bieden, kansen zien en van mogelijkheden uitgaan. Zorg er verder voor dat je aan het leren blijft en je blijft bijscholen. Want kennis is macht!

Door admin