Na maanden van sociaal contact vermijden en voornamelijk thuiswerken, is de kogel echt door de kerk. Thuiswerken kan een stuk eenvoudiger dan veel werkgevers en werknemers aanvankelijk dachten. Het is daarom niet voor niets dat veel experts denken dat de trend van thuiswerken ook na de corona-crisis zal doorzetten. In dit artikel lees je waarom thuiswerken ook na de corona-crisis de norm wordt.
Veel werk kan eenvoudig op afstand
Als er een ding is wat mensen zakelijk geleerd hebben, is dat veel werk thuis uitgevoerd kan worden. Dit is niet alleen “werken achter de computer”, maar ook veel zakelijke gesprekken, overleg en vergaderingen kunnen eenvoudig vanuit huis worden gevoerd. Hoe fijn is het wanneer je in de toekomst niet vroeg je bed uit hoeft om naar kantoor te rijden voor een vergadering, maar gewoon thuis via Zoom kunt starten.
Het taboe rondom thuiswerken is doorbroken
Thuiswerken was voorheen iets voor mensen met een druk gezinsleven of wanneer het echt niet anders kon. Door deze tijd hebben veel werkgevers en werknemers geleerd dat thuiswerken helemaal niet ten koste gaat van de productiviteit. Veel werknemers hebben juist de voorkeur om thuis te werken. Gemotiveerd thuiswerken is namelijk een stuk minder lastig dan gedacht.
Thuis voor jezelf beginnen
Ook wanneer je een eigen bedrijf wilt beginnen, hoef je vandaag de dag niet een kantoor of winkelpand te openen. Een goede ondernemer kan ook gemotiveerd thuiswerken en een zaak beginnen. Start bijvoorbeeld jouw winkel online of biedt jouw services online aan. Dit bespaart je niet alleen investeringskosten, ook voorkom je dat je bij een volgende lockdown je zaak moet sluiten.
Waar iedereen aan het begin van het jaar nog moest wennen aan het thuiswerken, begint iedereen er nu de voordelen van te zien. Je kunt thuis gemotiveerd werken, hoeft de deur niet uit en kunt toch actief bezig blijven. Het is daarom niet vreemd dat na de corona-crisis veel mensen deze werkvorm aan willen houden. Ook voor bedrijven kan dit een unieke kans zijn. Zo hoeven zij minder fysieke werkplekken te verschaffen en kunnen zij toch iedereen in dienst houden. En waar zie jij jezelf na de corona-crisis? Weer terug op kantoor of werk je dan nog steeds vanaf de keukentafel?