ma. jun 24th, 2024
thuis-werken-tijdens-corona

Een van de bijkomstigheden door de corona-crisis, is het online vergaderen. Waar iedereen aan het begin van het jaar bij elkaar kwam om te vergaderen, vinden de vergaderingen vandaag de dag vooral online plaats. Online vergaderen heeft zo zijn voordelen, maar het kan helaas in veel gevallen ook voor heel wat frustraties zorgen. Wil jij weten hoe je zo effectief mogelijk online kunt vergaderen en kun jij nog groeien in jouw online vergaderskills? Lees dan gauw de volgende tips om online te vergaderen als een pro.

Hand omhoog om te spreken

Het kan soms een zooitje ongeregeld worden wanneer je met een grote groep online aan het vergaderen bent. Iedereen heeft wel iets te zeggen, maar het is lastig om het juiste moment te vinden. De beste manier om effectief online te communiceren, is door een vaste methode te gebruiken voor wie aan het woord is. Wie wilt spreken, moet namelijk zijn of haar hand opsteken. Een persoon houdt dit bij en kan vervolgens iedereen in de juiste volgorde het woord geven.

Geen achtergrondgeluid

Thuis werken tijdens corona is voor de een lastiger dan de ander. Wanneer je ook kinderen thuis hebt, kan de balans weleens zoek raken. Toch is het belangrijk om tijdens vergaderingen af te spreken dat er geen geluid op de achtergrond is. Dit houdt praktisch in dat iedereen in een afgesloten ruimte vergadert, zonder geluid van huisgenoten of kinderen op de achtergrond.

thuis-werken-corona

Een duidelijke agenda

Zorg ervoor dat iedereen een duidelijke vergaderagenda heeft ontvangen voor de vergadering. Zo kan iedereen puntsgewijs de vergaderpunten inzien en aflopen. Zet wellicht ook op de lijst de verwachte tijd per onderwerp. Zo voorkom je dat de vergadering lang uitloopt en kan alles beknopt besproken worden.

Punten voor de nabespreking

Komen jullie er tijdens de vergadering niet uit? Maak dan de mogelijkheid om zaken na te spreken. Kunnen twee partijen het niet eens worden? Laat dit dan niet ten koste gaan van de rest van de vergadering. Spreek een apart tijdstip af om dit met z’n tweeën uit te zoeken. Zo kan de rest van de vergadering doorgaan.

Kun jij nog best groeien als het gaat om online vergaderen? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips voor online vergaderen. Zo hoeft thuis werken tijdens corona helemaal niet moeilijk te zijn. Geniet van een vergadering vanuit huis en zorg voor een effectieve bespreking.

Door admin